Meer video's uit Liefde voor muziek

Discografie

Biografie

Ze werd geboren als Isabelle Adam in de Gentse volkswijk De Muide. Haar vader was garagehouder. In 1987, tijdens een talentenjacht van Walter Capiau, werd ze op haar twaalfde ontdekt en bracht de single “On My Own” uit, een cover van het Griekse zangeresje Nikka Costa waarmee ze in de finale van het soundmixcircuit terechtkwam.

In 1987 kwam haar eerste eigen single op de markt: “De Troika”. Op de BRT (nu Eén) mocht ze het jongerenprogramma Tv Tam Tam presenteren, waarin ze jongeren interviewde over bepaalde thema’s en ook elke aflevering er een lied over zong.

Hé Lekker Beest

In 1990 werd haar nummer “Hé, Lekker Beest” een grote nummer één-hit die negen maanden in de hitparade bleef staan en platina haalde. Haar tweede single, “Ik Weet Wat Ik Wil” (1991) haalde goud en haar debuutalbum “Isabelle A” werd platina. De single Blank of Zwart die ze zong tijdens een beruchte aflevering van het BRT-programma Panorama toonde haar engagement tegen racisme. De reportage toonde haar terwijl ze het nummer zong en buiten het Vlaams Blok luidruchtig protesteerde tegen de opvang van asielzoekers in Lint. De 16-jarige zangeres verliet op dat ogenblik ook definitief de schoolbanken. Haar ouders waren een jaar voordien gescheiden. Terugblikkend op haar succes als jeugdidool heeft Isabelle A. al dikwijls aangegeven dat ze regelmatig ongelukkig was doordat ze zo vaak moest optreden en haar ouders en leeftijdsgenootjes amper kon zien.

Zeventien

In 1992 verscheen vervolgens het album “Zeventien” waarvan “Ik heb je nodig” en “Weet je nog” wederom grote hits werden. Ze richtte hierna met Theresa Platteau en Prince Far Out Interactiv op, een internationaal danceproject waaruit in 1994 de single “Slam” voortkwam. Intussen nam ze ook haar derde album op “Jij doet me leven” waarvan de single “Je Mag Altijd Op Me Rekenen” de Zomerhit van Radio 2 won voor beste Belgische productie.

Intussen…

Op haar negentiende ging Isabelle alleen wonen. Haar succes was inmiddels afgenomen en door contractproblemen met haar manager mocht ze gedurende twee jaar geen nieuw album meer uitbrengen.
Doordat ze jarenlang door haar entourage in het showbizzmilieu was afgeschermd, had ze nu veel moeite zich aan het gewone leven aan te passen.
Isabelle presenteerde in 1995 een poosje bij de pas opgerichte zender VT4 en zong het lied voor de begingeneriek van de net opgestarte VRT-soap Thuis.
In 1997 mocht ze echter opnieuw platen uitbrengen en werden “Dansen Voor Jou”, “Hemels” en “Liefste” opnieuw hoge noteringen in de hitlijsten.
Tussendoor dook Isabelle A op in muziekprogramma’s als Het Swingpaleis, De Notenclub en Lalala Live.

In 1999 deed ze samen met haar groep Natural High een poging aan de nominaties voor de finale van het Nationaal Eurosongfestival mee te doen. Haar nummer, “Finally” werd echter niet geselecteerd. Vervolgens begon ze in het Engels te zingen. Samen met Miguel Wiels bracht ze de dance-single “Wish” uit. Daarna werkte Isabelle samen met de producers van onder meer Madonna. Ze bracht het nummer “Calling out your name” uit. Een hitlijstnotering zat er niet in, maar het nummer kwam wel in de toenmalige Q-list van Q-music terecht. Na enkele Engelstalige nummers, zoals het zomerse “Baby Baby”, nam ze in 2004 een duet op met de toen nog onbekende Kaye Styles. Het was een herwerkte versie van het bekende “My Guy” (van Madness).

Nieuwe wending

Net voor de jaarwisseling van 2006 bracht Isabelle Ik heb hem zo lief uit. Sinds lang geleden stond ze opnieuw op 1 in de Vlaamse hitlijst en had ze een serieuze top 10-hit te pakken in de Ultratop. Ook met haar single Zelfs al kwam je terug vond ze de weg naar de hitlijst. Het stevige rocknummer is een bewerking van Même si tu revenais van Claude François. In 2006 trad Isabelle samen met Luc De Vos (van Gorki) op tijdens de 0110-concerten.
Het jaar 2006 bleek een goed jaar voor Adam. Niet alleen zong ze een duet met Helmut Lotti, tevens mocht ze Rob Vanoudenhoven leren zingen in het VTM-programma Just the Two of Us.

In 2007 werd Isabelle vaste teamleader in het VTM-programma De Foute Quiz. Isabelle wordt ook steevast gevraagd om op compilatie-cd’s te staan, zoals de Levenslijn-cd’s. In 2007 neemt ze samen met Gorki “En dans” op voor de cd: ‘Braveau Clouseau’.

Luc De Vos

Door de samenwerking met onder anderen Luc De Vos kreeg Isabelle plots heel wat steun uit de ‘alternatieve’ muziekwereld. Na tien jaar kreeg zij de kans een nieuw album op te nemen: De macht der gewoonte. Hiervoor kreeg ze hulp van onder anderen An Pierlé, Sarah Bettens, Stijn Meuris en Sioen. De producer van dienst was Alex Callier van Hooverphonic. In 2008 stelde ze haar nieuwe album voor in de AB in Brussel.

In 2010 nam Isabelle een duet op met Roel Vanderstukken. “Leven in mijn leven” gaat over de liefde tussen een man en een prostituee.
Op 14 september 2010 werd haar zoon Storm geboren.

In 2012 werd Isabelle A de nieuwe zangeres van The Expendables. Ze volgt er Sofie Van Moll op en in 2013 richt ze de groep De Grietjes op. ( in 2017 met Anneke van Hooff ( De Grietjes, Familie, musicals ) en  Ianthe Tavernier ( De Grietjes, Buurtpolitie, musicals

Liefde voor muziek

Op 10 april 2017 gaat de derde editie van Liefde voor Muziek van start waar Isabelle nummers van Natalia, Clouseau, Josje, Lady Linn en Gers Pardoel naar haar hand zette. Door haar bijzondere zangtalent werd ze al snel uitgeroepen tot de revelatie van het programma. Dat succes was meteen de aanleiding om een nieuw album uit te brengen. “Zo zal het zijn” is sinds 7 juli overal verkrijgbaar. In de zomer speelt ze met uitgebreide bezetting overal in Vlaanderen. In haar band spelen leden van Gorki en Whodads.

Contact

Voor info en boekingen, neem contact met ons op.